Òrbita artística
             Descargar programa en PDF


Centre de Producció i Investigació d’Arts Visuals
Can Ricart, Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40
www.hangar.org

19 - 20 de Setembre 2009 12h-20h
Entrada lliure als tallers dels artistes residents: TV BOY, Rubén Verdú, Kim Engelen, Mercedes González de Garay, Alberto Gracia, Carlos González, Mahmoud Khaled (beca CIC, El Caire), Pedro Eurrutia, Ana Alvarez-Errecalde, Lola Lasurt, Diego Pujal, Marc Vives, David Bestué, Alex Reynolds, Javier Abreu (beca Centro Cultural d’Espanya, Montevideo), Teresa Martín Ezama, Divina Huguet, Rodrigo Villas, Maria C. Cucuetu. Activitats: Oscilaciones de Verano (taller de electronica DIY), Menoslobos.org, Pase de Videoclips, “La Logia de Bobby Crawford” (exposició de Sergi Botella, comissariat per David Armengol).

Diumenge 20.09.09 13h-18h: Vermut, Paella, Musica, Accions amb Compartir dona Gustet 18h-23h: Estrella de Mar Tennis Club: Musica, Cocktails, Barbacoa amb Bobby Crawford i mes ...
Per a la programació completa consulteu la pàgina
www.hangar.org/drupal


Pere IV, 345
www.laescocesa.org

Tallers oberts dels artistes residents: Marta Alemany, Col·lectiu AMASB, Joan-Marc Batlle, Luigi Brisso, Ricard Casabayó, Paul Daly, La Cònica/Lacònica, Esther Levigne, Pamela Martinez, Marco Noris, Teresa Pampalona, Alberto Peral, Germán Portal, Projecte Vaca, Jordi Ribes, Plácido Romero, Eva Sans, Manuel Sebastian, Juan Francisco Segura, Véronique Serfass, Xavier Vilagut, Tilt!, Tamara Zaitseva.

Activitats permanents:
- Exposició de pintura i art urbà (col·lectiu AMASB) - Acció “Patillapis vs. Llapispanc. Ja vaig tacat de vermell!” de Joan-Marc Batlle (a sorpresa)

Dissabte 19.09.09
13:00h - Visita guiada a càrrec de Plácido Romero 13:00 h - Luigi Brisso i el col·lectiu Imagen Patente faran fotos estenopeiques amb la “neverefotografica” als visitants que hi vulguin participar, als passadissos de la Escocesa. (www.congeladordeltiempo.blogspot.com) 18:00h - Visita guiada a càrrec de Plácido Romero 19:00h - Performance de pintura en viu del col·lectiu AMASB 20:00h - Mostra del projecte “Pintura a Escena” d’Eva Sans

Diumenge 20.09.09
13:00h - Visita guiada a càrrec de Plácido Romero 13:00h - Luigi Brisso i el col·lectiu Imagen Patente faran fotos estenopeiques amb la “neverefotografica” als visitants que hi vulguin participar, als passadissos de la Escocesa. 18:00h - Visita guiada a càrrec de Plácido RomeroLlacuna, 165. Baixos
www.ningunlugar.org
NINGUN LUGAR és una associació cultural sense ànim de lucre que ofereix un espai per a desenvolupar projectes polítics a partir de l’acció cultural i social. Un lloc per a activar i mostrar les nostres idees; per a crear, gaudir i compartir produccions culturals minoritàries i alternatives.

Dissabte 19 i Diumenge 20.09.09
Instal·lació sonora del treball de dos de les nostres artistes: Stendhal Síndrome.
www.myspace.com/thestendhalsyndromespacePallars, 178
Espai Cultural LA FUNDICIÓ és un taller de creació artística contemporània ubicat en una nau industrial en procés de desaparició. S’hi desevolupen diverses activitats creatives i experimentals a càrrec de membres de la ‘Fund’acció Experimental PN’, col·lectiu d’activistes d’accions i performers multidisciplinars en procés de mutació neuronal, envasats al buit i abandonats al plaer.

Activitats permanents: - Exposició d’escultures d’Albert Capella - Exposició fotográfica de Lluis Padré (Lord Checa) - Instal·lació ‘Texts Images Review’ de la Fund’acció Experimental - Projecció del curt: PLÀSTIC de la Fund’acció  premiat al primer festival internacional de curtmetrat- ges ‘RESIDUS -millor en curt!’.

Dissabte 20.09.09
12:30h - Vermout poètic amb El Malabarista de paraules 13:15h - Concurs d’all i oli 14:30h - Fideuà popularespai artístic
www.niubcn.com
Almogàvers, 208

Niu és un espai artístic situat al barri del Poblenou de Barcelona. Produeix, mostra i difon creació audiovisual contemporània, disseny multimèdia, art digital i música electrònica independent.

Dissabte 19.09.09
20:00 – 22:30 h: POP & ROCK ACÚSTIC amb Little dolls Tao + Espiral

Diumenge 20.09.09
18:00 – 22:00 h: CURMETRATGES & VIDEOCLIPS & VIDEODANSES seleccionades per Playtime AudiovisualesEspai de creació
Esplanada del Parc del Fòrum s/n

www.lacentraldelcirc.cat

La Central del Circ és un espai on l’artista de circ assaja, treballa la seva condició física, crea nous espectacles i rep formació professional. Ubicat en dues carpes, és un laboratori de creativitat circense i un punt de trobada de les diferents arts escèniques.

Dissabte 19.09.09
12:00 – 14:00h: Assistència a les sessions de treball tèncic de disciplines i entrenament dels professionals de circ que habitualment treballen a La Central del Circ

16:00 – 18:00h: Curs de malabars, manipulació i moviment. Laboratori d’objectes. A càrrec de Samuel Gustavson. Podeu assistir com a oients a la classe oberta que tancarà el curs i el laboratori que s’haurà celebrat aquella setmana.

18:00 – 19:00h: Assaig obert de dues companyies de circ residents a la Central.Llull, 70 . 3/8
www.reactable.com/top

Dissabte 19.09.09 17:00 – 22:00 h: Portes obertes amb possibilitat de tocar el Reactable i altres instal·lacions basades en taules interactives. A les 21:00 hores concert ‘Reactable’ en viu.

Diumenge 20.09.09
17-:00 – 22:00 h: Portes obertes amb possibilitat de tocar el Reactable i altres instal·lacions basades en taules interactives.
Avda. Diagonal, 101, S-12 - entrada per Bac de Roda / locals Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda
www.jiser.org

JISER Reflexions Mediterrànies és una associació creada l’any 2005, gràcies a la voluntat comú d’un grup joves que comparteixen uns ideals i uns valors, i que creuen que mitjançant la creació d’aquesta plataforma és possible contribuir a una transformació d’aquesta realitat social que compartim.

Dissabte 19 i Diumenge 20.09.09
Tallers Oberts de Xavier de Luca (fotografia) i Ferran Roca (pintura)

Passatge Carminal, 13
www.ullsblaus.com

Ulls Blaus és un lloc per a descobrir, degut a la seva acollidora originalitat. Ubicat al cor de les transformacions urbanístiques de Poblenou, aquest indret vol estar obert a tots els artistes que tinguin el desig de presentar o interactuar amb la seva obra i el públic. Ulls Blaus es posiciona així clarament amb la voluntat de preservar la vida artística i cultural del barri i la ciutat.

Artistes residents: Raül Bermúdez (mestre del reciclatge), Oliver Kornblum( pintor), Julia Clay( tècniques tradicionals amb tècniques fotografia i digitals), Maia ( ilustración), Karoline Leopold

Dissabte 19 i Diumenge 20.09.09
12:00 – 22:00 h: Ulls Blaus us obre les portes per poder disfrutar de l exposicio BEACHES de Oliver Kornblum i musica ambient.

Passatge Masoliver, 4 baixos
www.quadrat9.com
Quadrat 9 es un taller d’edició d’obra gràfica. Les tècniques d’impressió utilitzades (en el nostre taller) son la litografia sobre pedra i planxa de metall el gravat i la xilografia. D’ença la seva creació en 1989 hem estat col.laborant activament amb artistes, editors, galeries i institucions. Una llarga trajectoria que ens va portar a desenvolupar progressivement els nostres propis projectes. Les edicions realitzades en aquest contexte varen ser presentades en exposicions a galeries i fires d’art.
Paralelement a la nostre activitat d’edició organitzem periodicament cursos monogràfics de litografia i gravat. Tambe accuillem artistes en estades de mitjanes i llargas durades, proporcionant’ls-hi en un marc profesional l’adquisició i l’aprofundiment dels coneixements practics necessaris pel desenvolupement d’uns projectes determinats promoguts per institucions o associasions.

19 - 20 de Setembre 2009 12h-19h
Exposició d obres d’ alguns artistes del taller: Perico Pastor, Joan Bennassar, Regina Gimenez, Alain Chardon....

www.symbolab.org
Llatzeret 13, baixos.

Espai i pla trans-metodològic per la investigació, producció i difusió de processos contemporanis que integrin art, ciències holístiques i ciències de la vida.

Residents
Sebastián Sánchez Zelada – Arte & Biosymbolica.
Gisela van Muylem – Ioga IYENGAR.
IKOVO – Disseny & Comunicació multidisciplinar.
CASAS+CURTIUS – Disseny de producte i creacions 3D.
ARMONIARTE – Medicina China, Qi Gong, Terapies manuals, Naturapatia i flors de Bach.
Samuel Trifot i Jade Bouchemit - Artistes en pràctiques (Beca Leonardo).

19 – 20 – Espai Obert de 17 a 23 hs.
Fotografies de Marcos Balegno i Fernando Cortiglia Bosch.

Dissabte 19.09.09
17.30 Presentació de terapies holistiques, ARMONIARTE i de Ioga IYENGAR amb Video-documetació “Samadhi”.Gisela van Muylem.
19.30 Interacció vocal & Geometria del so, coordina MUOM.
21.00 Projecció en loop: Vídeo-creació de Momu & No Es, i “Dialusis”, “Economia del Don”, de Sebastián Sánchez Zelada.

Diumenge 20.09.09
18.30 Performance. Luciana Cesari.
20.00 Presentació de PROYECTO AUR -Arte en cultivo- amb obres de Lorena de Gregorio i Horacio Ganem.
21.00 Vídeo-creació “Das Kapital” (cap.1), Marcello Mercado.


Plaça Prim, 2
www.espaiubu.com

TOP MANTA
Un projecte de Emanuele Lo Cascio (Performance, video i sèrie fotogràfica)

Pallars, 277
www.bcn.cat/canfelipa

Dissabte 19, de 18 a 21 h / Diumenge 20, de 12 a 14 h
POBLENOU AMB PALESTINA
Exposició col·lectiva de: Manuel Atuan, Samira Badran, Albert Capella, Anna Carone + Anne Weber, Ricart Casabayó,  estudiants de l’Escola d’Art Superior de Disseny DEIA, Sonia Macka, Col·lectiu graffitteros Nu Village, OTICA, Teresa Pampalona, Imma Pla, Aïnhoa Sarabia, Juan Francisco Segura, Laila Serra, Gemma Serrahima i Joan Maria Soler.

“Exposició organitzada per la Coordinadora d’Entitats del Poblenou/ Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou; amb el suport d’Apropem-nos.”
      Con la colaboración de: IKOVO Diseño y Comunicación  www.ikovo.com          www.virgiretti.blogspot.com        Estudio de diseño Casas+Curtius  www.casascurtius.com
      Hosting sponsorizado por www.fotografía.net